Nieuwsoverzicht
Zwaluwen vraagt om meer toezicht na incidenten
18-11-2020  | 
Dinsdag 17 november is er een incident geweest waarop een jeugdspeelster van onze voetbalafdeling tijdens het verlaten van het complex is aangesproken door een onbekende man. Deze is haar daarna gevolgd tot winkelcentrum Kanaaleiland. Dit is voor deze speelster een heel nare situatie geweest. De politie is dezelfde avond nog bij haar op bezoek geweest en heeft de zaak in onderzoek.
Ook op de hockeyvelden zijn de afgelopen weken een tweetal vreemde situaties geweest. Een fiets is teruggevonden op een plek waar deze niet was achtergelaten en twee jongens die niet op het complex hoorden zijn weggestuurd door een oplettende TC-er
Wij begrijpen dat deze situaties voor de betrokkenen en ouders zeer vervelend is en dat dit wat doet met het veiligheidsgevoel. Met dit bericht willen wij aangeven wat je zelf kan en wat we vanuit de vereniging doen.

Wat kan je zelf doen?
Laat kinderen zoveel mogelijk in duo’s of groepen naar Zwaluwen en naar huis fietsen. Als je het prettig vindt dat de kinderen hierbij begeleid worden door een volwassene probeer dan groepjes te vormen en maak deze groot (en houd hierbij de coronarichtlijnen in acht). En dit geldt natuurlijk ook voor de pubers in de C-, B- en A-jeugd: kom samen. Zorg er ook voor dat je kind goed zichtbaar over straat gaat. 

Heeft je kind een vervelende situatie ervaren? Laat dit weten aan het bestuur.

Vertel je kind dat als hij of zij wordt lastiggevallen dit direct aan de trainer gemeld moet worden. Samen met de trainer kan dan gehandeld worden naar omstandigheden. Er is tijdens trainingen altijd een volwassene aanwezig op het complex, ook als de trainingen gegeven worden door jeugdleden.

Wat we doen vanuit de vereniging
We staan in direct contact met de wijkagent. Alle incidenten worden gemeld. 
We trekken binnen de OMNI gezamenlijk op in de vraag naar meer toezicht in de avonduren.

Heb je nog vragen over dit bericht? Laat het ons vooral weten:

terug naar vorige scherm