Cursussen 
Scheidsrechtercursussen
Minimaal twee keer per jaar wordt een scheidsrechtersexamen georganiseerd. De voorbereiding hiervan vindt plaats door middel van e-learning. Met een inlogcode (verstrekt door de arbitragecommissie) kan men ter voorbereiding op het examen dertig dagen op internet oefenen, onder andere met leuke en duidelijke filmpjes. Het examen vindt (nog) 'ouderwets' plaats op de club door middel van dertig meerkeuze vragen en wordt afgenomen door een examinator van de KNHB. Voor vragen of opmerkingen over scheidsrechterscursus en/of examen kun je je wenden tot [email protected].

De cursus is zowel voor senioren als voor ouders van junioren bedoeld. Vanuit de KNHB is iedere speler vanaf veertien jaar verplicht een scheidsrechterskaart te hebben.

Andere cursussen
De hockeyafdeling wil stimuleren dat ouders en spelers actief worden als trainer en/of coach. Voor degene die dat willen, worden er diverse cursussen aangeboden. Zie voor opleidingen tot bijvoorbeeld hockeytrainer, keeperstrainer of coach de website van de KNHB: http://www.knhb.nl/knhb+academie/opleidingen/cDU1210_Opleidingen.aspx. Mocht je ge├»nteresseerd zijn, schroom dan niet contact op te nemen met de Technische Commissie via [email protected].