Over ZU1911 
Zwaluwen Utrecht 1911
De hockeyafdeling van Zwaluwen Utrecht 1911 is een afdeling van de gelijknamige omnivereniging. Het unieke van de vereniging is dat het midden in het centrum van Utrecht is gelokaliseerd. De afdeling hockey heeft twee velden en telt zo'n 950 leden (2021).

Onze missie
Onze missie is om onze hockeyafdeling verder te ontwikkelen tot een betrokken en goed georganiseerde vereniging. We streven hierbij naar een goede balans tussen presteren en recreƫren. De betrokkenheid komt van twee kanten. De club spant zich in om elk team zo goed mogelijke te faciliteren met trainers, materiaal, accommodatie, etc. Omgekeerd vragen we van onze leden een duidelijke betrokkenheid, dit uit zich onder meer in een grote groep vrijwilligers die zich inzet om de afdeling draaiende te houden.

Maatschappelijk Verantwoord Verenigen
We willen graag dat de opbouw van ons ledenbestand overeenkomt met de omgeving van onze vereniging. Iedereen die lid wil worden moet zich van harte welkom voelen. Daarnaast proberen we actief doelgroepen te betrekken waarvan wij vinden dat ze bij ons horen, maar die nog achterblijven in ons ledenbestand. Dit doen we door samen te werken met scholen, maatschappelijke instellingen, bedrijven en overheden. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Doenja om leden te werven in Kanaleneiland. Verder organiseren we schoolhockey en maken ook ouderen incidenteel gebruik van onze velden.
 
 

In Veilige handen

Zwaluwen Utrecht 1911 hockey geeft prioriteit aan het voorkomen van seksueel misbruik binnen de vereniging. Hiermee wordt een nog veiliger omgeving voor kinderen gecreƫerd. Ze doet dit uit naam van In Veilige Handen. Concrete maatregelen waar leden, vrijwilligers en ouders van leden binnen Zwaluwen Utrecht 1911 hockey te maken krijgen zijn de volgende:

-         vrijwilligers die werken met kinderen worden geacht een VOG te overhandigen. Aan te vragen bij justis.nl

-         vrijwilligers en bestuur komen een gedragscode overeen

-         er is een commissie met vertrouwenspersonen actief

-         er is een tuchtreglement specifiek gericht op het voorkomen van seksueel misbruik

-         meldprotocol

De stukken zijn te downloaden door op de gekleurde tekst te klikken.

 

Alle acties rondom In Veilige Handen worden diverse manieren onder de aandacht gebracht van leden, vrijwilligers en ouders van leden. Voor meer informatie, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de werkgroep In Veilige Handen via: [email protected]