Over ZU1911 
Zwaluwen Utrecht 1911
De hockeyafdeling van Zwaluwen Utrecht 1911 is een afdeling van de gelijknamige omnivereniging. Het unieke van de vereniging is dat het midden in het centrum van Utrecht is gelokaliseerd. De afdeling hockey heeft twee velden en telt zo'n 950 leden.

Onze missie

We zijn een familieclub voor iedereen en voor alle leeftijden, ongeacht afkomst, (geloofs)overtuiging of identiteit. Veiligheid en sportieve ontwikkeling voor alle leden staan bij ons hoog in het vaandel. Dat betekent dat de nadruk ligt op de breedtesport en plezier, waar mogelijk willen we dit hand in hand laten gaan met prestatie. We willen een club zijn en blijven waar kleinschaligheid en het karakter van de club bewaard blijven, terwijl we tegelijkertijd streven naar een gezonde financiƫle basis en continue verbetering van onze faciliteiten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de inzet van ons grote aantal vrijwilligers, het hart van onze club.


Bekijk hier ons beleidsplan voor 2024 - 2027.


Maatschappelijk Verantwoord Verenigen
We willen graag dat de opbouw van ons ledenbestand overeenkomt met de omgeving van onze vereniging. Iedereen die lid wil worden moet zich van harte welkom voelen. Daarnaast proberen we actief doelgroepen te betrekken waarvan wij vinden dat ze bij ons horen, maar die nog achterblijven in ons ledenbestand. Dit doen we door samen te werken met scholen, maatschappelijke instellingen, bedrijven en overheden.
 

In Veilige handen

Zwaluwen Utrecht 1911 hockey geeft prioriteit aan het voorkomen van seksueel misbruik binnen de vereniging. Hiermee wordt een nog veiliger omgeving voor kinderen gecreƫerd. Ze doet dit uit naam van In Veilige Handen. Concrete maatregelen waar leden, vrijwilligers en ouders van leden binnen Zwaluwen Utrecht 1911 hockey te maken krijgen zijn de volgende:

-vrijwilligers die werken met kinderen worden geacht een VOG te overhandigen.

-vrijwilligers en bestuur komen een gedragscode overeen

-er is een commissie met vertrouwenspersonen actief

-er is een tuchtreglement specifiek gericht op het voorkomen van seksueel misbruik

-meldprotocol


De stukken zijn te downloaden door op de gekleurde tekst te klikken.