Clubkleding 
Wat heb je nodig voor hockey? 
Een bitje, scheenbeschermers, lange sokken, hockeystick en hockeyschoenen. Dat is alles wat je nodig hebt om te kunnen hockeyen. Zonder bitje of scheenbeschermers mag je niet spelen, voor je eigen veiligheid. 

Het is belangrijk om te spelen met een stick met de goede lengte. De juiste sticklengte bepaal je door de bovenkant van de stick in de oksel te duwen. Houd de stick langs je lichaam. Houd de platte kant van de stick tegen je been. De bovenkant van de krul moet nu net onder de knieschijf vallen. 

De materialencommissie van Zwaluwen zorgt voor de aanschaf en reparatie van alle keepers- en trainingsmaterialen en het uitdelen hiervan. Daarnaast zorgen ze voor andere benodigdheden zoals ballen, netten, vlaggen en doeltjes.

Clubkleding
Tijdens wedstrijden dragen onze hockeyers het tenue van Zwaluwen. Het thuistenue is sinds september 2023 vernieuwd. Het hockeyshirt is tweekleurig: deels wit en deels bordeauxrood met rode mouwen. Op de linkerborst staat het Zwaluwenlogo afgedrukt. Onder het shirt wordt een bordeauxrode broek of rok naar keuze gedragen. De sokken zijn rood met blauwe bies (thuis) 

Het uittenue is donkerblauw met bordeauxrood. 

Het tenue is van het Australische merk Reece en verkrijgbaar bij Intersport op de hoek van de Potterstraat in Utrecht. 

De kleding van Zwaluwen Utrecht 1911 is ook online te bestellen link