Nieuwsoverzicht
Spelregelkennis voor ouders!
6-7-2022  | 
Eindelijk gaan we het weer doen: een scheidsrechtersexamen voor ouders en andere belangstellenden. We willen als club heel graag dat minimaal 1 van de ouders van elk kind dat bij ons hockeyt de spelregels kent. De beste manier daarvoor is het halen van je scheidsrechterskaart. Dat klinkt zwaar, maar dat valt reuze mee: zie het als een toets om aan te tonen dat je de spelregels redelijk kent. En dat jij de regels kent is leuk voor je kind, omdat je dan samen met enige kennis over spelsituaties en beslissingen van scheidsrechters kunt praten. De ervaring leert dat regelkennis langs de lijn echt bijdraagt aan de sfeer en zorgt voor een sportieve en respectvolle hockey-dag op Zwaluwen.
Het is niet zo dat je na het behalen van je kaart verplicht bent om te gaan fluiten. We zouden het wel heel leuk vinden als een aantal ouders dat oppakken, want we hebben ook scheidrechters nodig. We gaan daarvoor na het examen aparte workshops organiseren.

Hoe werkt de opleiding en het examen?
Tegenwoordig is de hele opleiding en ook het examen digitaal. Er worden geen workshops meer gegeven, aangezien de digitale leeromgeving in het KNHB College erg goed is uitgewerkt. Je krijgt ruim voor het examen toegang tot het KNHB College en dan kan de voorbereiding in je eigen tempo beginnen. Best een aardig tijdsverdrijf tijdens de vakantieperiode ;-)

Wanneer examen doen?
Je kunt examen doen op 
Maandag 22 Augustus om 20:00 uur
Maandag 29 augustus om 20:30 uur
Een herkansing op dinsdag 5 september 2022 om  20:00 uur.
In de dagen voorafgaand aan het examen komt er een (online) moment om eventuele vragen te stellen.

JA ik wil! En nu?
Zorg dat je voor 13 juli één van de onderstaande mogelijkheden uitvoert:

  • Heb je al een eigen LISA login (dus niet die van je kind), dan hoef je alleen deze mail te sturen naar [email protected] met daarin je naam, je lidnummer en de dag dat je graag examen wilt doen.
  • Heb je nog geen eigen LISA login, ga dan naar Hockey - Zwaluwen Utrecht 1911 (zu1911.nl) en schrijf je in als Scheidsrechter zonder spelen, of als Vrijwilliger zonder spelen. Zet in het informatieveld de dag dat je examen wilt doen. 
We zien jullie aanmeldingen met veel belangstelling tegemoet!

De arbitrage commissie

PS  de B-jeugd krijgt apart bericht over hun examen.

terug naar vorige scherm