Nieuwsoverzicht
Toelichting besluit decembersluiting
19-11-2020  | 

Het bestuur heeft onlangs besloten in de maand december geen hockeyactiviteiten te organiseren op onze club. Geen trainingen en geen oefenwedstrijden dus. We merken dat er behoefte bestaat aan toelichting op dit besluit.

In een normaal veldseizoen worden de laatste trainingen en wedstrijden afgewerkt eind november om de tweede seizoenshelft vervolgens eind februari, begin maart (na de zaalcompetitie) weer op te pakken.

We houden dit seizoen rekening met het scenario dat de hockeybond de stilgelegde veldcompetitie vanaf het tweede weekend van januari weer opstart. Daarom willen we de trainingen vanaf 4 januari weer opstarten. Dit betekent dat de winterstop dit jaar beperkt is tot enkel de maand december.

Het bestuur acht deze break wenselijk voor onze club in het algemeen, maar voor onze vrijwilligers in het bijzonder. De afgelopen periode hebben we -met de lockdown waarbij de club dicht moest nog vers in het geheugen- alles op alles gezet om zoveel als mogelijk te blijven hockeyen. We hebben daarbij wel wat gevraagd van onze vrijwilligers om binnen de coronamaatregelen trainingen en (oefen)wedstrijden mogelijk te maken. En er komt nogal wat kijken bij het organiseren van trainingen en oefenwedstrijden voor alleen al de 45(!) jeugdteams, zeker in coronatijd.

We denken te zien dat de overheid meer belang hecht aan sport, en achten daarom de kans niet groot dat de sport nog een keer stopgezet wordt. We moeten ons dus voorbereiden op één lange (competitie) sprint vanaf januari tot juni. We willen fris aan de start van die sprint verschijnen, en deze daarna -met zijn allen- uitlopen. En daarmee gaan we dus ook vanaf begin januari tot het einde van het seizoen in juni nog een beroep doen op die fantastische vrijwilligers. Die willen we simpelweg niet overvragen.

We wensen iedereen nog veel hockeyplezier de komende twee weken en daarna een hockeyvrije maand met gezellige feestdagen, waarschijnlijk in kleine kring.

Het bestuur van Zwaluwen Hockey


terug naar vorige scherm