Nieuwsoverzicht
Geen zaalhockey voor Zwaluwen Utrecht
19-10-2020  | 

Het bestuur heeft besloten om alle teams terug te trekken en daarmee af te zien van deelname aan de zaalcompetitie van de KNHB voor het seizoen 2020-2021. Het nemen van deze  beslissing valt ons zwaar, omdat we weten hoe leuk veel van de leden deze winterse invulling van onze sport vinden.

De onzekere situatie nú en in de komende maanden over de doorgang van de hockeycompetities, èn omdat veel clubs in Utrecht en omgeving al een soortgelijk besluit hebben genomen, was aanleiding voor ons om onze deelname aan de zaalcompetitie te heroverwegen.

 

We vinden het niet verantwoord om met de kennis van vandaag en het dringende overheidsverzoek om het sociale verkeer te beperken toch veel verplaatsingen en sociale contacten op gang te brengen door deel te nemen aan de zaalcompetitie. Gezien de huidige ontwikkelingen rond het aantal positieve testgevallen vinden wij het niet gepast om binnensport met  divers samengestelde groepen te faciliteren. Om die reden hebben we besloten ook de zaaltrainingen te annuleren.

 

Niet het belangrijkste, maar zeker wel een relevant argument is het financiële risico dat we lopen. Als we gaan zaalhockeyen, gaan we per (jeugd)lid minimaal 75€ verplichtingen aan, waarvan op voorhand bekend is dat we die niet gecompenseerd krijgen, mocht de competitie worden stilgelegd. Daarnaast moeten veel jonge spelers elk jaar investeren in passende zaalschoenen,  handschoentje en zaalstick, wat zeer waarschijnlijk dit jaar voor niets zal blijken te zijn.

 

Dit alles overziend vinden we het schrappen van het zaalseizoen de beste keuze. De aan de zaalhockey gelieerde contributie zal niet worden geïnd.

 

We blijven doortrainen op het veld en komen later deze week bij de managers van jeugdteams en aanvoerders van seniorenteams terug om de belangstelling voor deelname aan de KNHB midwinter competitie te inventariseren.

 

We rekenen op jullie begrip voor deze moeilijke keuze.

Esther Sanders, 19-10-2020 @ 21:20:55
Heel jammer maar begrijpelijk en wijs besluit besluit

Vincent Vrooland, 19-10-2020 @ 20:27:56
helemaal mee eens. vervelend maar duidelijk!

Clarine Corstens-van Der Haagen, 19-10-2020 @ 20:01:48
Dank voor het zeer zorgvuldig overwegen van dit inmens lastige besluit! Klinkt als een wijs besluit met dito communicatie!overwegen


Geef een Reactie

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm