Nieuwsoverzicht
Start trainingen Senioren
12-5-2020  | 

Beste Zwaluwen-senioren,

Yes, ook de senioren mogen weer hockeyen!

Onderstaande informatie geeft aan hoe de senioren verantwoord en veilig kunnen trainen.

 

Achtergronden:

· Per 11 mei is het voor senioren weer mogelijk te trainen op ons sportpark.

· De KNHB heeft een protocol opgesteld hoe trainingen verantwoord kunnen worden opgestart.

Op basis van deze kaders heeft de hockeyafdeling van Zwaluwen Utrecht de volgende uitgangspunten opgesteld:

· Alle Senioren, Veteranen en Trimmers mogen trainen, maar met 1,5 meter beperking en een maximum van 20 personen per heel veld, dat is inclusief trainer.

· Het huidige trainingsschema is aangepast en door het wegvallen van de competitie kan ook in het weekend getraind worden. De teams trainen afwisselend op je eigen trainingstijd en op zondag.

Teams kunnen onderling hun trainingsslot op zondag ruilen. Bij wisselen moet het bestuur hiervan op de hoogte gebracht worden.

· Het betreden van het sportpark buiten eigen trainingstijden is niet toegestaan,

 

De COVID-verantwoordelijke en gebruik van materialen:

· Ieder team dient een COVID-verantwoordelijke aan te wijzen.. Diegene is verantwoordelijk voor het naleven van alle maatregelen, het uitgeven van trainingsmaterialen en het ontsmetten daarvan. Desinfecterende middelen zijn beschikbaar voor alle trainers en COVID-verantwoordelijken.

Teams zijn verplicht, bij afwezigheid van de COVID verantwoordelijke, een vervanger uit eigen team aan te wijzen en door te geven aan het bestuur.

· Aanwijzingen van de COVID-verantwoordelijke dienen te allen tijde opgevolgd te worden, niet in de laatste plaats omdat de protocollen dat van ons verlangen.

· Het Zwaluwennest en daarmee ook de toiletten en lockerruimte worden niet gebruikt. Toegang tot de lockerruimte is er alleen voor trainers en de COVID-verantwoordelijke.

·  Per veld is er een set trainingsmaterialen in een trolley (ballen en pillonnen) beschikbaar. Met het oog op hygiëne is het is niet toegestaan eigen trainingsmaterialen te gebruiken.


 De COVID-verantwoordelijke van het eerste team dat traint haalt de materialen op, de COVID-verantwoordelijke van het team dat als laatste traint desinfecteert de trolleys en pilonnen en ruimt alle materialen weer op. Er staat een fles met desinfectiemiddel bij het Nest.

Tussendoor kunnen de materialen centraal op het veld verzameld worden. Hesjes mogen niet gebruikt worden, dus als er een (1,5m) spel in teams gespeeld wordt, zorg dan dat iedereen een donker en licht shirt meeneemt.

· De COVID-verantwoordelijke van het laatste team dat het sportcomplex verlaat zorgt dat de deuren van het Nest dicht zijn en trekt het hek van het sportcomplex achter zich dicht.

· Er kan gebruik worden gemaakt van keepersuitrustingen. De keepersuitrusting mag echter niet door meerdere personen gebruikt worden en wordt door de keeper mee naar huis genomen, zodat de lockerruimte zo weinig mogelijk en door zo weinig mogelijk verschillende mensen betreden wordt.

 

Belangrijk om te weten voordat je naar de training komt:

· Ben je niet fit, kom dan niet trainen!

· Voel je je niet comfortabel om te komen trainen in deze periode (ook al ben je zelf wel fit), dan hoef je niet te trainen. Uiteraard is trainen geen verplichting!

· Zorg voor een eigen bidon met water, aangezien de toiletruimten dicht zijn. Het clubhuis is nog dicht, dus ook daar kan helaas na de training geen drankje worden gedaan.

· Kom op tijd naar de training (dus niet te vroeg en niet te laat). 

· Wacht voorafgaand aan je training in het gemarkeerde ‘wachtvak’.

- Het sportpark mag pas betreed worden nadat beide teams die getraind hebben het sportpark    hebben verlaten.

-  Zorg dat het hele team op de eindtijd van de training buiten het sportpark is.

Let op: De gemeente beschouwt alles binnen het af te sluiten hek als ons sportpark. Je bent dus pas buiten het sportpark als je op het parkeerterrein staat.


· We zijn blij dat weer mogen hockeyen en hebben elkaar enorm gemist. Maar… knuffels en highfives bij mooie acties en doelpunten mogen helaas nog even niet.

We realiseren ons dat we veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen van iedereen vragen. Toch doen we een beroep op ieders begrip en constructieve medewerking. We doen er alles aan om hockey weer mogelijk te maken binnen de speelruimte die de overheid in het licht van onze gezondheid biedt. Mochten de richtlijnen nog wijzigen zullen we uiteraard onze spelregels daarop aanpassen en word je daarover geïnformeerd.


Veel hockeyplezier!

Het bestuur


terug naar vorige scherm