Nieuwsoverzicht
Arbitrage bij de jeugd verandert!
31-8-2018  | 

Dit weekeinde start het hockeyseizoen voor het veld weer. Met een openingstoernooi voor de jeugd op zaterdag en voor de senioren op zondag worden de velden weer volop gebruikt. Maak er een sportief en succesvol jaar van!

Arbitrage heeft een groot effect op het spelplezier van spelers, coaches en ouders langs de lijn. Zwaluwen wil graag het algemene niveau van arbitrage naar een hoger plan trekken. We zijn vorig jaar al gestart met een klas van zogenaamde CS+ ers (Club Scheidsrechter +), arbiters die geacht worden de wedstrijden van de lijnteams (1e elftallen) goed te begeleiden. Dit groepje aspirant CS+ ers is op dit moment nog erg klein. Dit betekent dat we er een grote stevige schil omheen nodig hebben van goede en ervaren reguliere clubscheidsrechters. We weten dat ze er zijn maar we hebben ze nog niet met naam in kaart en in Lisa.

We noemen de pool van CS+ en enthousiaste scheidsrechters ZUMo-W (Zwaluwen Utrecht Masters of Whistle). Deze bestaat uit de arbitragetoppers en zij die dat willen worden. Leden van ZUMo-W zijn senioren, ouders en oudere jeugd met enthousiasme en ambitie m.b.t. het fluiten.

Nieuw voor dit seizoen:

1.      We streven ernaar dat iedereen de scheidsrechters krijgt die past bij het niveau van zijn wedstrijd.

2.      De leden van de ZUMo-W pool werken er actief aan om een betere scheidsrechter te worden.

3.      De arbitrage van alle lijnteams (1eelftallen) van de jeugd wordt vanuit ZUMo-W ingepland. Zolang de pool nog in opbouw is, moeten de teams nog wel zelf 1 scheidsrechter leveren.

4.     Arbitrage van de niet lijnteams van de  C en D jeugd: De thuisspelende A- en B-teams gaan alle C en D wedstrijden fluiten in duo's!

Dit betekent dat, indien er een A of B team staat ingedeeld zij twee scheidsrechters leveren en dit in Lisa registreren. 

5.     Arbitrage van de niet lijnteams van A en B jeugd: worden gefloten door een ouder en een scheidsrechter uit de ZUMo-W pool, of door een ouder en een ingedeelde senior. Hier moet dus elke thuiswedstrijd een ouder fluiten.

Voorwaarde voor het doorvoeren van deze verandering is dat wij van tevoren inzichtelijk krijgen wie de fluiters in de pool zijn en dat de pool voldoende groot is!Bijlage: CS+ en CS en wedstrijd en arbitrageniveau matrix aug 2018.pdf

terug naar vorige scherm